Hoi, ik ben Jasmien Gerits
en ik ben een spiritual medium.

Ik help mensen om in contact te komen met hun overleden dierbaren.
Want hoe ontroerend mooi is het immers niet om nog een keer van hen te kunnen horen? Om te kunnen ervaren dat ze nog steeds dicht bij ons zijn?

Ik besef dat het overlijden van een dierbare een rollercoaster aan emoties met zich meebrengt. Je voelt je in de steek gelaten en machteloos.
Misschien heb je geen afscheid kunnen nemen op de manier waarop je gehoopt had en wil je nog zoveel dingen zeggen. Of misschien wil je gewoon horen hoe het met hen gaat en hoe ze nu meekijken in jouw leven.

Je twijfelt of gelooft het niet helemaal, mogelijk ben je bang dat er geen contact gaat komen. En wat als het lukt? Wat hebben ze te vertellen?

“It only takes one person to change your life,
You

Jasmien Gerits - geschiedenis - mijn levensverhaal

Ik begrijp je twijfels. Ik stelde me dezelfde vragen toen ik 9 was en ik mijn grootvader verloor.

Ik herinner het me nog alsof het gisteren was….

Mijn moeder kwam me van school halen en voorzichtig vertelde ze me dat opa stervende was. We zagen het allemaal wel aankomen maar ineens kwam het beangstigend dichtbij… binnenkort zou ik mijn opa nooit meer zien. Mijn moeder vertelde me dat het beter was opa niet meer te bezoeken omdat hij te ziek was. Ik schoot spontaan in een woede uitbarsting want ik wou mijn lieve opa nog zoveel zeggen. Hoe konden ze me zoiets afpakken?!

 

Mijn grootvader… mijn held

Na enig overleg werd er toch besloten dat ik hem nog een keertje mocht zien. Ik ben die avond bij mijn grootvader aan het bed gaan zitten, heb iedereen de deur uitgestuurd en heb hem alles gezegd wat ik nog wou zeggen. Van dankbaarheid omdat hij mijn opa was en herinneringen ophalen tot hoeveel ik van hem hou. Ook al kon hij niets meer zeggen en waren zijn ogen meestal gesloten, ik voelde dat hij me kon horen.

Het werd tijd om naar huis te gaan. Ik gaf mijn lieve opa nog een laatste kus en ging achteraan zijn bed staan om nog een laatste keer naar hem te kijken. Zijn ogen waren op dat moment duidelijk open en met zijn laatste kracht haalde hij zijn bibberende hand naar boven en wuifde naar me. Het was het moment waarop we beide wisten: ‘Dit was de laatste keer, dit was het dan’…

De start van een nieuw leven

… of toch niet.

De dagen, weken en maanden gingen voorbij maar het leek alsof hij niet weg was. Ik voelde, hoorde en zag hem iedere keer ik mijn ogen sloot.
Vanaf dat moment ben ik met hem blijven praten alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Ik had mijn held en beste vriend altijd dicht bij mij. Hij was mijn steun en toeverlaat op momenten dat het niet goed klikte met leeftijdsgenoten.

Het verlies van mijn opa was een echte eyeopener voor mij. Doorheen mijn tienerjaren kreeg ik een heel aantal aha momenten, maar was er ook heel veel twijfel en angst.

De start van een nieuw leven - Jasmien Gerits

Langzaamaan begonnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Ik besefte dat ik anders naar de dingen in het leven keek en ontdekte dat ik een talent heb waarmee ik anderen kan helpen. Daarmee begon een geweldig avontuur met het nodige vallen en opstaan, waarin ik leerde omgaan met angsten en onzekerheden. Het werd de start van mijn ontwikkeling als medium.

Mijn groei als medium

Ik ging verschillende opleidingen volgen in Nederland en Engeland, want in België was er niemand die mij kon helpen. In die opleidingen voelde ik me als een vis in het water. Ik had een honger naar kennis die niet gestild kon worden en deed er enorm veel ervaring op. Het gaf me een ontzettend goed gevoel over mijn mediumschap en over mezelf als mens. Waar mijn talent mij in mijn jeugd zo deed twijfelen over mijn leven, bracht het me nu het gevoel dat ik een verschil kon (en mocht!) maken in het leven van anderen.

Het was als thuiskomen.

Mijn mediumschap is intussen uitgegroeid tot een professionele passie die ik met de hele wereld deel want het is een boodschap van hoop, troost en inzicht die we broodnodig hebben.

Het was als thuiskomen - Jasmien Gerits

Van thuiskomen naar een thuis bieden

Het duurde dus ook niet lang voor ik in mijn consulten mensen tegenkwam die zoals ik net dat tikkeltje ‘anders’ waarnemen. Hen te zien twijfelen aan zichzelf en hen te horen zeggen: “Ik ben TE gevoelig”, was heel confronterend. Het liet me terugdenken aan hoe alleen en onbegrepen ik me daarin gevoeld heb, maar tegelijkertijd kwam ook de herinnering aan de intense blijdschap die ik mocht ervaren wanneer ik eindelijk mensen tegenkwam die me begrepen en inzichten boden. Dankzij hun steun en begeleiding kon ik van mijn grootste uitdaging, mijn ‘overgevoeligheid’, mijn grootste talent maken.

Vanuit dankbaarheid ontstond de nood en drijfveer om datzelfde voor anderen te mogen betekenen. Bij deze was het idee voor een school geboren en richtte ik in 2016 het Mediumcollege op. Intussen mocht dit uitgroeien tot een ware ontmoetingsplek waar empathie een must is en ‘anders’ zijn een kracht. Een centrum waar ik, samen met collega’s, iedere dag studenten begeleid om van hun aanleg hun expertise te maken. Dit alles met maar 1 doel, studenten bijstaan om van hun talent een gift voor anderen te maken en samen een prachtig ripple effect te creëren om de wereld nog mooier te maken.

Spîritual assessment in het mediumcollege - Jasmien Gerits
Kom langs in het mediumcollege - Jasmien Gerits

Want beeld je eens in:

  • Hoe zou het zijn als we allemaal zouden beseffen dat ons leven nooit stopt na die fysieke dood, dat onze dierbare overledenen meekijken, ons nog steeds begeleiden en ze enkel een gedachte van ons verwijderd zijn?
  • Welke positieve impact zou dit besef kunnen achterlaten in ons leven?
  • Hoe zou dit ons leven ten goede kunnen veranderen?
    Hoe zou jouw leven er dan uitzien?

Wil jij ook dat gevoel ervaren? Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Boek dan vandaag nog je afspraak in de online agenda.